Ramada by Wyndham Gaziantep
Teymur Continental Hotel
Kule Hotel & Spa
S Class Hotel & Convetion Center
Divan Gaziantep
DoubleTree By Hilton Gaziantep
The Green Park Gaziantep
Tuğcan Otel
Divares Luxury Hotel
Küçük Velic Otel
Novotel Gaziantep
Uğurlu Termal Tatil Köyü
Büyük Velic Hotel & Spa
Uğurlu Otel
Grand Hotel Gaziantep
Dedeman Park Gaziantep
Gaziantep Bey Konağı Butik Otel
Shimall Hotel
Zeynep Hanım Konağı
Sirehan Otel
Gaziantep
Gaziantep adını duymak bile iştahınızın açılmasına yeter çünkü Gaziantep mutfağının barındırdığı lezzetlere kimse karşı koyamaz. Fakat Gaziantep daha birçok güzelliğe de ev sahipliği yapmaktadır. Binlerce yıllık tarihi yapıların doldurduğu şehirde modern ve geleneksel dokuları bir arada yaşayabilirsiniz. Güneydoğu Anadolu'nun en kalabalık şehri olan Gaziantep ülkemizin en gelişmiş kentlerinden biridir. Bu nedenle Gaziantep otelleri de her zaman kaliteli ve titiz bir hizmet sunmaktadır.
Gaziantep şehir merkezinde daha çok lüks otel zincirleri ve 4-5 yıldızlı Gaziantep otelleri bulunmaktadır. İlçelerinde ise butik ve pansiyon tarzı Gaziantep otellerinde konaklayabilirsiniz. Otelz.com yardımıyla Gaziantep otellerinin içinde size en uygun olanını bulabilirsiniz. Gaziantep'te görülmesi gereken yerlerin en önemlisi Zeugma Antik Kenti'dir. Milattan önce 300 yılına dayanan bir tarihi bulunmaktadır. Yapılan kazılar sonucunda bulunan Roma İmparatorluğu'na ait mozaikler Zeugma Mozaik Müzesi'nde sergilenmektedir. Bunu yanı sıra Gaziantep'te görülmesi gereken birçok kilise, camii ve anıt mezar bulunuyor. Şehrin simgesi olan Tarihi Gaziantep Evleri de Gaziantep sokaklarında gezerken sık sık karşınıza çıkacaktır.
Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en gözde şehirlerinden bir tanesi olan Gaziantep, kültürü ve mutfağıyla ön plana çıkar. Kendine has lezzetleri ve turistik etkinlikleriyle tanınan Gaziantep, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde en fazla ziyaret edilen şehirler arasında yer alır.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde gelişmiş iller arasında ilk sıralardadır.
Gaziantep’e Nasıl Gidilir?
Hava yolu ve demir yolu gibi seçeneklerle ulaşım sağlanabilen Gaziantep’e kara yolu ile de kolaylıkla ulaşılabilir. Türkiye'nin birçok ilinden doğrudan uçuş ve otobüs seferleri düzenlenir. Bu sebeple ulaşımı kolay sayılan şehirlerden bir tanesidir.
Gaziantep Hava Yolu Ulaşımı
Gaziantep Oğuzeli Havalimanı, şehir merkezinden 20 km uzaklıkta yer alır.
Her gün Ankara, İzmir, İstanbul ve Antalya üzerinden karşılıklı direkt uçuşlar düzenlenir.
Yurt dışı seyahatleri için Almanya'dan da direkt uçuşları seçenekleri bulunur. Gaziantep Oğuzeli Havalimanı, Uluslararası özelliğe sahiptir.
Havalimanından şehir merkezine ulaşmak için özel servisler ve taksilerden faydalanılabilir.
Gaziantep Demir Yolu Ulaşımı
Demir yolu için uygun bir bölgede yer alan Gaziantep, 1954 yılında kullanıma açılan Gaziantep Tren Garı ile tren seyahatine uygun hale gelmiştir.
Her gün seferi bulunan gardan kalkan trenler, Adana, Bilecik, Ankara, Elâzığ, Kahramanmaraş, Osmaniye, Nizip ve Nusaybin’e hareket eder.
Demir yolu tercih eden ziyaretçiler, şehir merkezine ulaşmak için otobüs ya da taksi kullanabilir.
Gaziantep Otobüsle Ulaşım
Türkiye'nin her ilinden otobüs seferi alan Gaziantep'e özellikle yakın illerden ve büyükşehirlerden düzenli olarak seferler organize edilir. Otobüs yolculuğu, Gaziantep ile karşılıklı ulaşım için sıklıkla seçilen yollardan bir tanesidir.
Gaziantep Şehir İçi Ulaşım
Gaziantep içinde ulaşım için halk otobüsleri, belediye otobüsleri, tramvay, minibüs ve taksi seçenekleri tercih edilebilir. Kart 27 adındaki ulaşım kartının kullanarak toplu taşıma hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.
Belediye otobüsleri mavi ve sarı renkte olacak şekilde tasarlanmıştır. Gaziantep Belediyesi tarafından yürütülen otobüs sistemlerinde, indirimli kartlardan da faydalanabilirsiniz.
Yerli halk ve turistler için kullanım imkânı tanınan Kart 27, tüm toplu taşıma araçlarının kullanılmasını sağlar.
Tramvay sistemlerinde de aynı kartın geçerli olması, şehir içi ulaşımı kolay hale getirr.
Şehir içi ulaşım için belirlenen en uygun fiyatlı sistemler, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanır.
Gaziantep’te Gezilecek Yerler
Mezopotamya Uygarlıkları’nın uzun yıllar hâkim olduğu bölgede konumlanan Gaziantep, tarihi ve kültürel açıdan zengin bir mirasa sahiptir. Şehir çeşitli antik kentleri, tarihi yapıları, sayısız müzeleri ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkar. Bu bağlamda kültürlerin birleşim yeri olarak değerlendirilebilir.
Yurt içi ve yurt dışından sayısız turist ağırlayan Gaziantep, kültürüyle tarihi dokusunu bir arada yaşatmayı başarmıştır.
Tarihi Antep Evleri
Gaziantep merkezdeki dar yollarda karşılaşılan Tarihi Antep Evleri, Gaziantep'in simgelerinden bir tanesidir. İçerisinde avluların bulunduğu konak tarzındaki evler, yüksek duvarlarla dış dünyadan soyutlanmıştır.
Köşklü ev olarak da adlandırılan Gaziantep Evleri, birçok mimari özelliği içinde barındırır.
Bakırcılar Çarşısı
Tarihi Bakırcılar Çarşısı, Gaziantep merkezde yer alır. Şahinbey olarak da bilinen Eski Saray Caddesi üzerinde bulunan tarihi Bakırcılar Çarşısı, 500 yıldır devam eden geleneği hala sürdürür.
Bakır ustalarının erken saatlerde bakır işlemeye başladığı çarşıda, kültürel ve turistik amaçla birçok eşya satılır.
Gaziantep Bedestenleri
Toplamda beş farklı bedestene sahip olan Gaziantep'te Kemikli Bedesten ve Zincirli Bedesten ayakta kalmayı başarmış, diğer bedestenler ise tarih içerisinde yıkılmıştır.
Kapalıçarşı gibi geniş ve tarihi bir çarşı özelliği taşıyan bedestenler, Gaziantep kültürünün yaşatıldığı önemli noktalardır.
Zeugma Mozaik Müzesi
2011 yılında açılan Zeugma Mozaik Müzesi, dünya genelinde en çok bilinen ikinci mozaik müzesi olma özelliği taşır. Dünya genelinde nam salmış Çingene kız mozaiği, burada sergilenir.
Gaziantep kazıları esnasında karşılaşılan tarihi mozaikler ve tarihi eserler, bu müzede sergiye açılmıştır.
Gaziantep Tarihi Mekanları
Tarihi olarak sayısız medeniyete ev sahipliği yapan Gaziantep, birçok antik kente ve tarihi kalıntıya sahiptir. Kültürlerin ve medeniyetlerin mirası olan tarihi yapıları, Gaziantep’in ziyaret edilmesi gereken yerler arasındadır.
Belkıs / Zeugma Antik Kenti
Gaziantep Nizil ilçesinde yer alan antik kent, Belkıs Köyü çevresindeki 7 tepenin üzerine inşa edilmiştir.
MÖ 300 tarihinde Büyük İskender’in generallerinden biri olan Selevkos Nikator tarafından kurulduğu düşünülen antik kent, Fırat Seleukeia’sı olarak adlandırılır.
Tarihi Tahmis Kahvesi
1635 yılından bugüne kadar varlığını devam ettiren Tahmis Kahvesi, Türkiye'de görülen en eski kahvehane olma özelliği taşır.
Lokuslu ve tönbekici kahvesi gibi yöresel lezzetlerin sunulduğu Tahmis Kahvehanesi, toplantı ve konferans salonu olarak da kullanılır.
Şire han
1885 yılında, Halep Valisi Cemil Paşa tarafından yaptırılan Şire han, halktan temin edilen vergiler kullanılarak tamamlanmıştır.
İnşaatı sırasında halkın bizzat çalıştığı Şire Han, halkın çabalarıyla tamamlanmıştır. Osmanlı mimari eserlerinin önemli bir parçasıdır. Gaziantep ve çevresindeki en büyük kervansaray olma özelliği taşır.
Gaziantep’te Ne Yenir?
Türkiye'nin en meşhur ve lezzetli mutfağına sahip olan Gaziantep, dünya genelinde adını duyurmayı başarmıştır. Tatlıları, etli yemekleri, kebapları ve yöresel lezzetleriyle ön plana çıkan Gaziantep, ziyaretçilerine kendine özgü lezzetleri sunar.
Dünya mutfağında dâhi adından söz ettiren Gaziantep yemekleri, ziyaret edenlerin mutlaka denemesi gereken lezzetlerdir.
Baklava
Gaziantep'in simgesi haline gelen baklava, dünyada ve Türkiye'de rakip tanımaz özelliktedir. Baklavanın ana merkezi olan Gaziantep, sayısız baklava çeşidiyle adından söz ettirmektedir.
Antep fıstığının kullanıldığı, özel yöntemlerle hazırlanan Gaziantep baklavası, şehri ziyaret eden tüm kişilerin ilk tercihi olarak değerlendirilmektedir.
Patlıcan Kebabı
Kebap türleri ile meşhur olan Gaziantep'te, en çok patlıcan kebabı tercih edilir. Kuzu ve dana eti karışımının, şiş üzerinde patlıcanlarla sıralı şekilde dizilmesiyle elde edilen patlıcan kebabı, köz ateşinde pişirilir.
Lahmacun
Urfa ve Gaziantep arasında rekabet konusu olan lahmacun, Gaziantep'te şehre özgü şekilde hazırlanır. Antep usulü lahmacun tüm Türkiye'de yapılsa da en lezzetlisi Gaziantep'te hazırlanır. Gaziantep lahmacununun farkı, ince ve uzun şekilde açılmış hamurun kullanılmasıdır.
Ayva Kebabı
Ayvanın içerisinde pişirilen kuşbaşı kuzu etlerden elde edilir. Gaziantep'te en çok tercih edilen kebap türlerinden bir tanesi olan ayva kebabı, limon ve çeşitli garnitürlerle servis edilir.
Firik Pilavı
Ham bulgurun tütsülenerek pişirildiği firik pilavı, Gaziantep'in yöresel lezzetlerinden bir tanesidir. Tütsülenmiş bulgur, normal pilav lezzetinin çok üzerinde bir lezzet sunar.